Winnaars Matexpo Awards 2019

Het is een traditie dat tijdens elke editie van Matexpo, awards worden uitgereikt aan verschillende exposanten. Zo worden de grootste innovaties,  de meest milieuvriendelijke machine of innovatie en de meest vernieuwende veiligheidstoepassing beloond. De uitreiking gebeurde dinsdagavond 10 september op de officiële openingsceremonie van Matexpo.

Innovation Award

De Innovation Award werd uitgereikt aan Van Der Spek voor de Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen. De kabel is vijfmaal lichter dan een traditionele stalen kabel en is hierdoor makkelijker te monteren. Door het lichtere gewicht kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20 % worden verhoogd. Daarnaast heeft deze kabel geen onderhoud nodig, hierdoor gaat de kabel vier maal langer mee.

Green Award

Arden Equipment kaapte de Green Award naar huis met de Arden Jet met geïntegreerd hogedrukwatersproeisysteem op de hydraulische rotsbrekers. Het geïntegreerde sproeisysteem wordt van de fabriek geleverd en zorgt ervoor dat, ongeacht de rotatie en translatie, het stof opgevangen wordt door een waternevel.

Safety Award

Nieuw voor deze editie van Matexpo was de Safety Award. Deze werd voor de eerste keer uitgereikt aan Doka met de FeeFalcon mobiele valbeveiliging. Deze mobiele ankermast voor bekistingswerkzaamheden, plaatsen van bewapening.. zorgt voor een valbeveiliging zonder dat de gebruiker last ondervindt omtrent zijn mobiliteit.

 

%d bloggers liken dit: