Werf in beeld: Project De Prijkels

Aan de E17 ligt op het grondgebied van de gemeentes van Nazareth, Deinze en Kruishoutem industrieterrein De Prijkels. Sinds begin 2017 zijn verschillende bedrijven bezig met een uitbreiding van het industrieterrein met 90 hectare.

Wij bekeken de aanleg van de bufferzone bovenaan het bedrijfsterrein. Hier worden 5 hectare bos opnieuw ingepland, ter compensatie voor de 9 hectare die gerooid werd langs de N35. 4 hectare bos wordt op andere locaties in Vlaanderen gecompenseerd.

De werken in de bufferzone staan onder leiding van Stadsbader. Hier zorgt Stadsbader voor het creëren van de waterbuffer en de aanleg van de straten en de nodige riolering. Dit gebeurde in verschillende stappen. Eerst werd het bedrijventerrein vrij gemaakt van bomen en struiken. Daarna werd de overige begroeiing geklepeld waarna de graafwerken konden starten. Voor het uitgraven van de buffer is de kraan uitgerust met een 3D-GPS systeem de kom direct de juiste vorm mee krijgt. De teelaarde werd apart verwijderd, de onderlaag werd nadien gebruikt als aanvulgrond voor de weg.

 

Serry Agri zorgt voor afvoer met een Fendt 822 Vario met Beco Maxim 360 tridem gronddumper. Ook De Clerq rijdt mee met een Massey Ferguson 6490 met tandem Record gronddumper. De dumpers worden beladen door de Volvo EC250EL rupskraan van Jo Dejaeger BVBA. De kraan is uitgerust met een 3D GPS systeem en Eurosteel taludbak.
C. Construct Bvba zorgt eveneens voor afvoer met een Claas Axion 830 met Joskin Trans-KTP 27/65
Het verwerken van de biomassa op het terrein gebeurde door De Baere bosontginning. Met 2 Fendt 1050’s ging de firma aan de slag. Eéntje aan de Jenz HEM 593, de andere aan de Fliegl Gigant ASW3101. Daarnaast zorgde een Scania S730 en 90m³ oplegger eveneens voor afvoer.
Het grondwerk nam Stadsbader voor hun rekening. Onder andere voor het aanleggen van de wegen werd een Komatsu D61 PXI bulldozer en Bomach BW214D-5 wals ingezet.
%d bloggers liken dit: