WERF IN BEELD: Afbraak van de oude fabriek van Agfa-Gevaert te Edegem

In Edegem maakt Aertssen Group plaats voor een woonwijk van 350 nieuwe woningen. Op de site van 6 hectare stond vroeger de oude fabriek van Agfa-Gevaert waar filmrolletjes werden ontwikkeld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden op deze site Duitse vliegtuigen gerepareerd en onderhouden. Daardoor is een stuk grond van de site sterk vervuild. Dat wordt tijdens de afbraakwerken gesaneerd. De eerste fase van de werken is deels afgerond. In deze fase verwijderde Aertssen Group  de asbestplaten waarna het bedrijf in de tweede fase de gebouwen kan afbreken. De buitensteen van de gebouwen wordt deels gereinigd en opnieuw gebruikt. Ook de opgebroken verhardingen zullen een nieuwe bestemming krijgen. Die worden bij de heropbouw gebruikt voor de aanleg van de wegen en het straatmeubilair in het nieuwe woonproject.

Materiaal in actie:

  • Caterpillar 329D L 

De eerste machine in actie is een Caterpillar 329 D L. Deze 29 ton wegende graafmachine sorteert materialen op de site en helpt daarnaast de sloopkranen om het puin op te ruimen.

 

 

 

 

 

  • Hitachi Zaxis 350 LC

Deze Hitachi wordt gebruikt om het betonpuin en steenpuin, afkomstig van de gebouwen, te laden in dumpers. De Hitachi Zaxis 350 LC wordt aangedreven door een Tier-4 motor die 271 pk levert.

 

 

 

 

 

  • 2x Volvo A35F 

Om het steen- en betonpuin af te voeren naar de breker, zet Aertssen Group twee Volvo A35F dumpers in. Deze dumpers hebben een laadvermogen van 33,500 ton ofwel 20.5 m³ en worden aangedreven door een Volvo D13F motor. Geen enkele helling is een probleem voor deze kolos met 6×6 aandrijving en 447 pk.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Caterpillar 328D LCR 

Om te grote stukken betonpuin te breken zet Aertssen Group deze  kleinere binnen draaier op de site aan het werk. Deze Caterpillar heeft een operationeel gewicht van 32,9 ton en beschikt over een Cat C7 Acert motor met 204 pk.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Caterpillar 336E L 

Iets groter dan de Caterpillar 328D LCR is de Caterpillar 336E L die de funderingen van het oude gebouw opgraaft om vervolgens te breken.  De Caterpillar 336E L beschikt over een maximaal vermogen van 323 pk geleverd door een Cat 9.3 motor. Het operationeel gewicht van deze machine bedraagt 36,24 ton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Caterpillar 345DL UHD De laatste machine die op de site aan het werk is, is de Caterpillar 345DL UHD van Aertssen Group. Deze sloopkraan sloopt de fabrieksgebouwen en is daarvoor uitgerust met een lange giek. Deze imposante machine wordt aangedreven door een C13 Acert motor met een vermogen 380 pk.

 

One comment on “WERF IN BEELD: Afbraak van de oude fabriek van Agfa-Gevaert te Edegem

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: