Werf in beeld: Aanleg landschapspark Domein Puyenbroeck Wachtebeke

Sinds half oktober is Verhelst aannemingen aan het werk in Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. In totaal moet maar liefst 60.000 m³ grond verzet worden om verschillende heuvels aan te leggen voor een nieuw te creëren landschapspark. Het omvat verschillende wadi’s, breedte waterpartijen en het kaboutereiland omringd door water waarop je zal kunnen klimmen. Er wordt er ook een uitkijkheuvel van 15 meter hoog gecreëerd en zelfs een schaatsweide. In totaal moet er nog zo’n 2.100m² aan betonpaden worden aangelegd. Terra nam een kijkje bij de aanvang van de werken die normaal tegen begin 2020 klaar moeten zijn.

Machines in beeld:

Volvo EC300El 

Om verschillende vrachtwagens, dumpers en gronddumpers te vullen wordt een Volvo EC300El ingezet. De Volvo, met een bedrijfsgewicht van 29,75 ton, beschikt over een Volvo D 8J motor met een vermogen van 179 kW. De maximale storthoogte bedraagt meer dan 7 meter, maar dat is op deze werf niet van toepassing voor de dumpers.

2 x Volvo A40G 

Om 60.000m³ grond te verzetten zijn er verschillende vrachtwagens en knikdumpers nodig. Het grootste deel van de grond wordt verzet door twee identieke Volvo A40G’s. De A40G kan in één keer 39 ton grond verzetten in een bak van 24m³. Om dit allemaal van A naar B te verplaatsen wordt de knikdumper aangedreven door een 350 kW sterke motor.

Komatsu D65 PX 

Voor het brute grondwerk zoals het opkorten van grond, afsteken van de teelaarde en het opensteken van gronden wordt een Komatsu D65 PX bulldozer ingezet. De bulldozer is uitgerust met Topcon 3D-GPS taken om het afsteken van de teelaarde precies uit te voeren. De capaciteit van het blad bedraagt 3,7 tot 5,9 m³ en het maximale motorvermogen is 164 kW.

Caterpillar 336F L XE 

Naast de Volvo rupskraan vindt men op het terrein ook een Caterpillar 336F L XE. De Caterpillar is uitgerust met een Cat C9.3 Acert motor die 226 kW levert. In totaal weegt de Caterpillar 38 ton.

%d bloggers liken dit: