Volvo EC950F beschikbaar in Europa

Volvo’s 90 ton’s graafmachine op rupsen is vanaf heden beschikbaar in Europa. De EC950F is uitgerust met een Stage V Volvo D16 motor die 449 kW of  610 pk levert.  Daarmee voldoet de machine aan de emissienormen voor Europa. 

Eco-modus

Ook de EC950F maakt gebruik van Volvo’s Eco modus die het hydraulisch systeem optimaliseert door middel van elektrohydraulisch systeem die de druk op aanvraag regelt en de interne verliezen wegwerkt. Hierdoor wordt een hogere brandstofefficiëntie bereikt. De machinist heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende werkmodi: I (inactief), F (fijn), G (algemeen), H (zwaar), en P (Max. vermogen). Het is ook mogelijk om voor specifieke hulpstukken het hydraulisch debiet handmatig in te stellen vanaf de monitor in de cabine.

Standaard Smart View

Standaard is de machine uitgerust met Volvo Smart View. Dit zorgt ervoor dat de machinist via verschillende camera’s de dode hoeken in zijn cabine kan bekijken. Optioneel verkrijgbaar is een enkele achteruit- en zijcamera . Standaard is de cabine ook uitgerust met antislipplaten voor de veiligheid van de machinist zelf. Optioneel is ook nog FOG (Falling Object Guard) en FOPS (Falling Object Protective Structure) verkrijgbaar. Via het Active Care systeem biedt de machine ook realtime monitoring op afstand, zo kan, bijvoorbeeld, het onderhoud van de machine tijdig worden ingepland.

Uitgerust met de nodige bescherming

Zware machines worden ingezet in zware omstandigheden. Daarom is de graafmachine uitgerust met een versterkte giek en arm, een stevige frameconstructie en een versterkte bodemplaat. Optioneel is een integrale rupsgeleider beschikbaar. Voor de bakken biedt Volvo een reeks slijtagedelen aan zoals zijbladen, afschermingen en tanden. De tanden kunnen vervangen worden in enkele minuten.

 

Bedrijfsgewicht:  91.275 – 94.810 kg
Bruto vermogen: 449 kW bij motortoerental 1.650 omw/min
Bakinhoud: 3,9 – 7,0 m3
Hefcapaciteit in verlengde onderwagen: 34.900 kg bij bereik/hoogte 6 / 1,5 m
Max. graafbereik: 12.270 mm
Max. graafdiepte: 7.120 mm
Uitbreekkracht, SAE J1179 (normaal): 424 kN
Indringkracht, SAE J1179 (normaal): 408 kN
Totale breedte: 4.467 mm
Draaicirkel achtereind: 4.700 mm

Hero image of the EC950F Crawler Excavator

 

%d bloggers liken dit: