Volvo brengt elektrische machines online aan de man in België

De elektrische compactmachines van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) zijn nu ook beschikbaar voor klanten in België. De machinebouwer heeft, na de lancering van de elektrische machines in 2019, zeven nieuwe landen toegevoegd aan een online platform waar ze kunnen worden besteld. 

Volvo CE lanceert het eerste e-commerce platform van de Volvo Group voor de eindgebruikersmarkt. Via dit online kanaal kunnen klanten zich aanmelden om één van de elektrische machines te reserveren. Klanten uit België, Luxemburg, Zweden, Finland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland kunnen een plaats in de productiewachtrij reserveren voor een nieuwe ECR25 elektrische compact graafmachine en L25 elektrische compact wiellader. De levering van deze machines staat gepland vanaf begin 2021.

Volvo L25 Electric en ECR25 Electric

De nieuwe Volvo ECR25 Electric, een compacte elektrische graafmachine, en de Volvo L25 Electric, een compacte elektrische wiellader, sluiten volgens Volvo naadloos aan bij de toekomst van construction equipment. De machines zijn fluisterstil, trillingsarm en de uitstoot is nihil. Dat maakt ze uitermate geschikt voor werkzaamheden in een kwetsbare werkomgeving, zoals een stadscentrum.

Volvo ECR25 Electric-graafmachine
Volvo L25 Electric-wiellader

Andere voordelen zijn dat de machine minder onderhoud vergt, rustiger functioneert en voorbereid is op steeds strengere milieuregels. De elektrische graafmachine en elektrische wiellader kunnen vanaf nu op het online platform van Volvo CE worden gereserveerd. President Melker Jernberg van Volvo CE ziet grote kansen. “We zoeken altijd naar manieren om de klantervaring te verbeteren, onze processen te stroomlijnen en gebruik te maken van nieuwe technologieën”, legt hij uit.

Nieuwe markten

Via registratie op het online reserveringsplatform plaatst de klant zichzelf op de productielijst voor de elektrische machines. Op een later moment ontvangt elke klant die daarvoor in aanmerking komt bericht dat hij de machines daadwerkelijk kan bestellen.
Het online platform is opgezet om nieuwe markten en toepassingen aan te spreken voor deze elektrische machines en werd opgezet in samenspraak met de lokale dealer, SMT. Volvo Financial Services, wereldwijd de financiële dienstverlener van de Volvo Group, ondersteunt de aankoop van deze elektrische machines via een flexibel pakket aan financiële oplossingen.

Campagne rond elektromobiliteit

Volvo CE lanceert zijn eerste elektrische wiellader en graafmachine met een campagne rond elektromobiliteit, die deze week van start gaat en de vele maatschappelijke voordelen van de technologie over de aandacht brengt. De ‘Add Silence’ campagne richt zich op een onderbelicht, maar wel heel belangrijk voordeel van elektrische bouwmachines, namelijk de vermindering van schadelijk geluid.

“Als we het hebben over schadelijke uitstoot, dan denkt men vaak enkel aan CO2. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat geluid net zo schadelijk is”, stipt Jernberg aan, “Willen we samen bouwen aan een duurzame toekomst, dan moeten we een gemeenschappelijke inspanning leveren en beide problemen aanpakken.”

Meer informatie over de elektrische machines is terug te vinden op www.volvoce.com/electromobility

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: