Steelwrist breid haar programma volautomatische snelwisselsystemen uit.

Met de SQ60, SQ70 en de in 2018 voorgestelde SQ80 zorgde Steelwrist ervoor dat volautomatische snelwisselsystemen beschikbaar waren op de meeste kranen van 14 tot 50 ton. Op Bauma 2019 breid Steelwrist hun gamma verder uit met de SQ65 en de SQ75/55. 

Naast deze twee nieuwe volautomatische snelwisselsystemen introduceert Steelwrist op Bauma ook de V14 zelfreinigende elektrische stekker voor de SQ koppelingen. De 14-pools stekker is ontworpen voor de bestaande SQ en OQ uitrustingstukken en heeft vier pinnen meer dan de vorige stekker. Door deze extra polen is het mogelijk om de trilrotarorfunctie, het machinebesturingssysteem of verschillende kleppen in dezelfde connector te kunnen aansluiten. De zelfreinigende functie zorgt ervoor dat op elk moment een elektrisch contact wordt gegarandeerd. Daarvoor heeft Steelwrist de oppervlakten van de contactpunten groter gemaakt en raken de oppervlakten elkaar aan bij het in elkaar schuiven van de connectoren.

 

Nieuwe generatie Front Pin Lock

Om de veiligheid te vergroten bij het verwisselen van uitrustingsstukken presenteert Steelwrist de volgende generatie Front Pin Lock-technologie. De Front Pin Lock is een mechanische vergrendeling van de voorste pen die het risico op het onbedoeld laten vallen van het werkgereedschap beperkt. De eerste snelwisselsystemen die zullen worden uitgerust zijn de SQ65, SQ70/55 en de SQ80.

Tool recognition en Quantum controlesysteem worden standaard

Om de volledige functionaliteit van ToolRec te benutten zullen alle uitrustingsstukken van Steelwrist met S60-adapter en hoger standaard worden uitgerust met ToolRec-modules. Toolrec zorgt ervoor dat de machine weet welke gereedschappen op het uiteinde van de arm gemonteerd zijn. Zo is er minder risico voor de operator om het verkeerde uitrustingsstuk te kiezen en kan hij altijd de positie vinden van het uitrustingsstuk via de Quantum App op zijn smartphone. ToolRec is een draadloos en van batterij voorziene module die kan communiceren met een andere module in de cabine. Daarnaast kan het Quantum-regelsysteem communiceren met externe machinebesturingssystemen zoals Leica Geosystems of Trimble.

%d bloggers liken dit: