Politie legt bouwwerven stil – Bouwunie eist duidelijkheid

De politie legt momenteel bouwwerven stil en houdt vrachtwagens tegen. “Blijkbaar is de interpretatie van de ordediensten anders dan wordt weergegeven in de afgekondigde maatregelen”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Volgens de maatregelen kunnen bedrijven hun activiteiten verder zetten als telewerk niet mogelijk is, op voorwaarde dat de principes van de sociale afstand nauwgezet gerespecteerd worden. Bouwunie riep vandaag haar leden op om, als ze werken, zich hier aan te houden. Er kan dus gewerkt worden, voor zover men als werkgever op elk moment van de werkdag en tijdens de verplaatsing de social distance kan garanderen, zijnde minstens 1,5m afstand van elkaar houden. Voor de bouw is dat in een aantal gevallen mogelijk.

“Nu blijkt dat de politie werven stillegt en vervoer tegenhoudt. We vinden dit onverantwoord. Mensen worden op het verkeerde been gezet, om dan met de ordediensten de boel op stelten zetten. Ofwel kan er gewerkt worden, ofwel niet. De bouw heeft nu onmiddellijk nood aan duidelijkheid”, zegt Waeytens.

Bron: Bouwunie.be

%d bloggers liken dit: