Peter Jacobs wint International DAF Driver Challenge 2019

Peter Jacobs uit België is dit weekend gekroond tot de ‘DAF Driver Challenge Champion 2019’. In een spectaculaire internationale finale op het testcircuit van Goodyear in Luxembourg, streden 18 kandidaten uit heel Europa om de felbegeerde titel. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Nerijus Vitkauskas uit Litouwen en Miroslav Svoboda uit Tsjechië.

“De concurrentie was zo ongelooflijk sterk dat mijn overwinning als een totale verrassing kwam”, stelde Jacobs duidelijk geëmotioneerd. Europa’s beste truckchauffeur rijdt voor Alders Bulk Logistics. “De nationale finale was al pittig, maar we moesten hier echt het maximale uit onszelf halen. De proeven waren namelijk enorm uitdagend en de schriftelijke tests over technologie, wet- en regelgeving vond ik gewoonweg moeilijk. Mensen denken wel eens dat ik een makkelijk beroep heb. Maar niets is minder waar. Daarom draag ik deze prijs ook op aan al mijn zeer professionele collega’s die elke dag weer op pad zijn!”

De best van Europa én daarbuiten De DAF Driver Challenge begon afgelopen voorjaar met nationale competities in 30 landen, waarvoor zich meer dan 1.000 deelnemers inschreven. Die competities leidden tot de internationale finale afgelopen weekend, waarvoor alleen de 18 beste truck chauffeurs werden uitgenodigd. Tijdens de finale volgde een zeskoppige jury zorgvuldig de prestaties van de deelnemers, daarbij ondersteund door waarnemers van de Europese organisatie voor voertuiginspectie Dekra. Omdat DAF op zoek was naar de allerbeste chauffeur, stond deelname aan de DAF Driver Challenge open voor iedereen, ongeacht het merk van de truck waarmee normaliter wordt gereden.

 De jury bestond uit zes leden:

· Sabine Schmitz (Duits coureur voor BMW en Porsche, Top Gear)

· Ellen Lohr (Duits coureur, uitkomend in NASCAR, DTM en Dakar)

· Michael Bleekemolen (oud F1-coureur, uitkomend in de NASCAR)

· Harry Wolters (President-Directeur DAF Trucks, voorzitter van de jury)

· Renaud Dehillotte (Marketing Directeur DAF Trucks)

· Matthias Stenau (Vice President Global Accounts DEKRA

%d bloggers liken dit: