Nooteboom introduceert NOVAB 3.0 Cloud – aslast-berekeningsprogramma

NOVAB, het voertuig aslast-berekeningsprogramma van Nooteboom berekent nauwkeurig de optimale ladingpositie voor te beladen voertuigcombinaties. Op basis van verschillende gegevens die de gebruiker ingeeft, berekent het programma de aslasten en de meest optimale aslastverdeling. Met dit programma wordt dus voorkomen dat de chauffeur een as te zwaar zou beladen.

De nieuwste generatie van dit programma, NoVAB 3.0 Cloud, heeft enkele belangrijke verbeteringen en voordelen gekregen. Zo gaat het nu nog makkelijker en sneller om de juiste truck-trailercombinatie te selecteren, ook het berekenen hoe het gewicht van een lading wordt verdeeld over de verschillende assen verloopt vlotter. Het programma laat nu ook toe om aan te geven of een of meerdere assen gelift moeten worden. NoVAB creëert dan een overzichtstekening met alle relevante aslastgegevens en andere belangrijke parameters.

Het programma beschikt standaard al over een zeer uitgebreide database aan trucks, trailers en ladingen. Zo kunnen voertuigen eenvoudig naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd. Het volledige programma is nu ook webbased, zo moeten gebruikers zich geen zorgen maken over eventuele updates. Het is ook mogelijk om op elk apparaat in te loggen op het programma.

%d bloggers liken dit: