Nieuwe in de fabriek geïnstalleerde SVAB/Steelwrist opties voor Doosan serie wielgraafmachines

De focus op de Doosan wielgraafmachines ligt op de lancering van de nieuwe in de fabriek geïnstalleerde SVAB/Steelwrist-opties die nu voor het eerst beschikbaar zijn voor de serie Doosan wielgraafmachines via Doosan Smart Solutions.

De SVAB/Steelwrist installatie op de vierwielige graafmachinemodellen verbetert de ondersteuning in het veld voor Doosan-dealers en -klanten door een complete graafmachine met CE-markering te leveren die volledig voldoet aan de eisen van de klant, waardoor tijd en kosten worden bespaard die nodig zijn voor installatie die normaal wordt uitgevoerd bij de dealer, met als bijkomend voordeel geïntegreerde machinebesturingssystemen voor 3D-werk.

Tiltrotators zijn een steeds populairder wordend aanbouwdeel voor graafmachines. Hoewel de tiltrotator aan het eind van de jaren tachtig voor het eerst werd uitgevonden, is het technische ontwikkelingstempo tot op de dag van vandaag extreem hoog.  De marktpenetratie varieert sterk tussen de meest geavanceerde markten, waar meer dan 90% van de graafmachines tussen 3 en 30 ton een tiltrotator hebben, en startende markten, waar alleen de snelste beslissers op zoek naar meer efficiëntie actief zijn.

Ervaren machinisten schatten de productiviteitsverbetering op 20 tot 35%, afhankelijk van het soort taak. Bestaande werkzaamheden kunnen sneller worden uitgevoerd, er kunnen nieuwe soorten werkzaamheden worden uitgevoerd met gemonteerde tiltrotator en er is minder behoefte aan ondersteunend personeel ter plaatse.

Doosan introduceert de volgende in de fabriek gemonteerde opties en aanbouwdelen van SVAB/Steelwrist, niet alleen op de DX165W-5 en DX170W-5, maar ook op de DX140W-5 14 t en DX160W-5 16 t wielgraafmachines:

SVAB
SVAB-besturingssysteem
Joystickbesturing
Automatische graafrem
Gateway naar MSC-besturingssysteem

Steelwrist
Steelwrist snelkoppelingen en tiltrotators
S60 snelkoppeling met penvergrendeling voor
Directe montage X18 met S60 koppeling
Directe montage X18 met S60 koppeling met grijper
Sandwich X18 S60/S60
Sandwich X18 S60/S60 met grijper
Directe montage X20 met S60 koppeling
Directe montage X20 met S60 koppeling met grijper
Sandwich X20 S60/S60
Sandwich X20 S60/S60 met grijper