Nieuwe generatie MiniHex bij Caterpillar

Caterpillar voegt 5 nieuwe modellen toe aan de lijn van de mini-gravers worden, met een bedrijfsgewicht tussen 1,5 en 2 ton. De nieuwe mini-gravers, die volledig door Cat zijn ontwikkeld, gebruiken allen de Cat1.1 motor, een 19,2 pk sterke dieselmotor die voldoet aan de Stage V-normen. De hydraulische efficiëntie is geoptimaliseerd door gebruik te maken van een brandstofbesparende loadsensing pomp met een opbrengst van 66 l/min.

De maximale graafdiepte bedraagt 2.340 of 2.370 mm, afhankelijk van het model. Met de verlengde graafarm bedraagt dit 2.540 of 2.570 mm. Een vaste onderwagen is beschikbaar voor de modellen 301.5, 301.6, and 301.8. Alle modellen zijn ook verkrijgbaar met uitschuifbare onderwagen.

De NextGen minigraver model 301.6 is standaard uitgerust met een cabine, optioneel kunnen de 301.8 en 302 ook voorzien worden van deze cabine. De voorruit van de cabine kan omhoog weggeschoven worden, grote zij- en achterruiten en een dakraam garanderen goed zicht rondom. Een grote LCD-monitor geeft alle machine informatie weer.

Standaard zijn de nieuwe minigravers voorzien van “stick steer”, waardoor de machine volledig via de joystick te besturen is, in plaats van met de conventionele hendels en voetpedalen. Verplaatsen van de minigraver kan met 2 versnellingen.

%d bloggers liken dit: