Nieuwe compacte wiellader bij Komatsu: de WA70M-8

Komatstu stelt de nieuwe WA70M-8 voor: een 5-tons machine die de verbeteringen op vlak van vermogen, uitstoot, veiligheid en comfort opvolgt als de eerder dit jaar geïntroduceerde 6-tons WA80M-8.

Stage V motor met 25% meer vermogen

De WA70M-8 is uitgerust met een emissiearme EU Stage V Komatsu-motor met roetfilter die een vermogen levert van 62,8 pk (46,2 kW). Wat 25% meer vermogen is dan zijn voorganger. De motor kenmerkt zich vooral door het hoge koppel bij een laag toerental wat het brandstofverbruik doet dalen. Via een automatische hydrostatische transmissie worden de vier wielen aangedreven. Alle servicepunten zijn makkelijk toegankelijk gemaakt door middel van een kantelbare cabine en een grote motorkap. Het onderhoudsinterval van de roetfilter bedraagt 6000 uren.

Comfort en veiligheid

Het lage zwaartepunt van de machine verbetert de stabiliteit bij het heffen van zware lasten. Binnenin de machine werd een nieuw multifunctioneel HD LCD-kleurendisplay geplaatst. Optioneel is airconditioning en een elektronisch gestuurd veersysteem (ECSS) verkrijgbaar.

 

%d bloggers liken dit: