Nieuwe Bobcat S550 en S590 vervolledigen de M-serie

Bobcat vervolledigt met de lancering van de S550 en de S590 hun M-serie Stage schrankladers en compacte rupsladers. Standaard krijgen de machines nu enkele functies mee die bij vorig gelanceerde modellen optioneel waren. 

Standaard Selectable Joystick Controls-systeem

Een van de belangrijkste standaardfuncties van de S550 en de S590 is het voorheen optionele Bobcat Selectable Joystick Controls-systeem. Door middel van vingertopbedienende schakelaars en verschillende Bobcat-functies wordt de lader automatisch geconfigureerd als werktuigendrager. Zo kan de gehele dag gewerkt worden met een zo groot mogelijke keuze aan aanbouwdelen. Ook het Attachment Control Device-systeem is standaard op de S550 en de S590. Met behulp van CAN-BUS-communicatie worden de gebruikte aanbouwdelen door de machine zelf herkend. Voor ieder aanbouwdeel stelt het ACD-systeem automatisch de joystickbediening en de uitvoerstroom in.

Ook het Deluxe bedieningspaneel, die nu standaard met de machine meegeleverd wordt, biedt heel wat extra functies. Zo verhindert de sleutelloze startfunctie het risico op misbruik. Indien nodig kan de bestuurder zowel het HF-systeem als de tweesnelheden-rijversnelling via het paneel vergrendelen en met een wachtwoord beveiligen. Het nieuwe DPF-beheermenu maakt het mogelijk om de machine en de nabehandeling van uitlaatgassen eenvoudig te beheren.

Hoger koppel 

De S550 en S590 zijn beide uitgerust met een Bobcat D24-motor met Bosh brandstofinjectiesysteem. De motor voldoet aan de Stage-V emissienormen en heeft een vermogen van 50,7 kW of 68 pk. Met de functie ‘automatisch stationair’ (alleen met SJC) vermindert de motorsnelheid wanneer de joystick in de neutraal stand staat en gedurende vijf seconden niet wordt gebruikt. De eerste service vindt plaats na 500 werkuren.

Beide modellen zijn uitgerust met een tweesnelheden-rijversnelling. Daardoor wordt de maximale rijsnelheid verhoogd van 11,4km/u in het lage bereik tot 17,3 km/u in het hoge bereik.

%d bloggers liken dit: