Mylle H maakt de Cat breder

Capaciteit is alles. Met een breder mes is men sneller klaar, met een diepere bak neemt men meer mee. Bij Mylle H in Bellegem zet men deze gedachte om in werkelijkheid. Zij voorzien de standaard messen van een Cat D4 of D6 van extra deurtjes en verhogen zo de capaciteit van de machines aanzienlijk.

Advertising

Een standaard duwbord van een Cat D4 is iets meer dan 2 meter breed. Door het plaatsen van een linkse en rechtse verbreding bestaande uit 60 centimeter brede inklapbare deuren bedraagt de werkbreedte 3,2 meter, een stijging van bijna 60%. De deuren worden via twee dubbelwerkende cilinders geopend en gesloten. Om de ergonomie voor de chauffeur te optimaliseren vervangt Mylle de joystick in de cabine door een aangepast model waarmee de beide deuren onafhankelijk van elkaar aangestuurd kunnen worden. Het schakelen tussen links en rechts gebeurt door middel van een NG6-blok. De leidingen voor de hydraulische cilinders worden boven op de hefarmen gemonteerd met extra beveiliging tegen breuk. Alle scharnierpunten worden ook voorzien van smering, via een centraal smeersysteem.

De 60 centimeter brede deuren worden via twee dubbelwerkende cilinders geopend en gesloten

De slijtdelen zijn van Hardox gemaakt voor een langere levensduur, en ook het originele duwbord wordt voorzien van een Hardox-slijtlaag om het aankleven van materiaal te verminderen. Het dubbele mes wordt vastgezet met verzonken bouten zodat een glad werkoppervlak ontstaat.  Alle extra onderdelen die opgebouwd worden door Mylle worden in Cat-geel gelakt voor een uniforme look van de machine. Om het extra gewicht van het mes te compenseren krijgt de bulldozer extra tegengewicht onder de kont. Zo blijft de machine mooi vlak tijdens het werk en is stabiliteit gegarandeerd.

%d bloggers liken dit: