Mecalac gaat Pichon wielladers bouwen

De Mecalac Group met hoofdzetel in Annecy, Haute-Savoie (Fr) neemt vanaf 1 januari 2019 de wielladerproductie over van het Franse Pichon met vestiging in Landivisiau, Bretagne. Met deze overname wordt Mecalac één van de grootste producenten van compacte wielladers op de markt.

Pichon stopt de productie omdat het naar eigen zeggen zich volledig wil focussen op de productie van landbouwmachines, meer specifiek mesttanks en -spreiders.

Het Pichon gamma wielladers omvat 6 modellen gaande van 26 tot 75 pk. Voor Mecalac vormen deze compacte laders een perfecte aanvulling op hun bestaande gamma. Bouwplaats wordt de Duitse Mecalac Baumachinen vestiging in Büdelsdorf. De Pichon modellen zullen wereldwijd verkocht worden onder de merknaam Mecalac door het Mecalac Group dealernetwerk.
De start is gepland in de loop van 2019 na eerst een upgrade van de motor tot Stage 5 niveau doorgevoerd te hebben. Mecalac en Pichon kwamen ook overeen de wielladers verder in de rood-witte Pichon kleuren aan te bieden. Hiermee wil Mecalac de trouwe Pichon klanten uit vooral de agrarische sector verder bedienen.

Het gamma Pichon wielladers omvat 3 modellen met een 3-cilindermotor, waarvan twee 26 pk modellen (model 26.26 en 29.26) en een 34 pk model (29.34). De 3 grootste modellen zijn uitgerust met een 4-cilindermotor. Het zijn de modellen 34.50 (50 pk), de 45.60 (60 pk) en de 45.75 (75 pk).  Alle modellen zijn uitgerust met Caterpillar motor en bezitten een hydrostatische transmissie.

 

Tekst: Luc Vande Ginste

%d bloggers liken dit: