Load assist nu standaard op Volvo wielladers

Bij aankoop van een nieuwe wiellader bij Volvo (Model L120H tot L260H) wordt de wiellader standaard uitgerust met de Volvo Co-Pilot hardware met een selectie van Load Assist applicaties. Optioneel blijf het systeem op de L110H. 

Load Assist zijn specifieke applicaties ontwikkeld voor de wielladers. Standaard zijn er drie applicaties toegankelijk waaronder een toolbox met notitieblok, een rekenmachine met eenhedenconversie en weersvoorspellingen. Daarnaast beschikken ze ook over een feed voor de achteruitkijkcamera en de Operator Coaching applicatie. Dat laatste helpt de bestuurder door real time begeleiding te bieden bij het stationair draaien, remmen, gebruik van het gaspedaal en de lock-up functie. Volvo Co-Pilot geeft ook de real time gegevens van de machine weer op het scherm in de cabine. Het is ook mogelijk om deze gegevens via een cloud op afstand te bekijken.

Naast Load Assist is ook de benodigde hardware voor de On-Board Weighing applicatie ingebouwd. De software kan extra aangekocht worden. Deze applicatie geeft de bestuurder een idee van de laadcapaciteit in real time. De nauwkeurigheid bedraagt +/- 1% per bak. Daarnaast toont de applicatie ook informatie over het aantal vervoerde ladingen, het aantal cycli en, indien aangesloten op het telematicasysteem van Volvo Care Trac, de vervoerde lading per liter brandstof.

Hero image of the Wheel Loader Load Assist
%d bloggers liken dit: