Kuhn komt met intelligente armklepelmaaier voor landschapsonderhoud

De KUHN PRO-LONGER GII EP 5783 e-LPA is een nieuwe armklepelmaaier voor het klepelen van struiken, hagen en graspercelen met een horizontaal bereik van maximaal 5.70 m, een verticaal bereik van 6.70 m en een hydraulisch rotorvermogen van 80 pk.

Advertising

Op basis van de KUHN PRO-LONGER GII LPA-modellen is de MAXIview-arm met parallellogram constructie ontwikkeld. De parallellogramfunctie is nu ook beschikbaar op de PRO-LONGER GII e-LPA in “elektronische” uitvoering.

Vergroot inzetbereik

Deze constructie vergroot het inzetbereik van de machine door de eenvoudige bediening met een betere balans in de constructie. Met daarbij ook een lagere belasting van de klepelarm en MAXIview dus optimaal zicht op het werk. De e-LPA functies voor het bedienen van de hydraulische arm-cilinders hebben elektronische intelligentie geïntegreerd en biedt een
groot aantal automatische functies tijdens het rijden en klepelen.

Aanvullend op de bestaande serie LPA modellen heeft de nieuwe KUHN PRO-LONGER GII e-LPA dan ook een parallellogram in de arm die volledig elektronisch gestuurd wordt. Door de toepassing van elektronica is een zeer compacte constructie met een uitzonderlijk hoge precisie gerealiseerd.

Juiste positie van de rotorbak

Het systeem van parallellogram werkt via de hydrauliekcilinders die de arm van de machine stuurt. Deze hydrauliekcilinders krijgen automatisch de positie door via de elektronica als een automatische functie. Deze automatische functie zorgt voor het in de juiste positie houden van de rotorbak. Dit ook als de arm bediend is van een positie dichtbij de trekker naar een positie verder van de trekker af. Dit houdt in dat de bediening
van de klepelmaaier met één beweging van de joystick van positie verandert zonder dat de hoek van de rotorbak wijzigt.

Bij het maaien van hagen in verticale of horizontale positie, de parallelbeweging van de klepelarm geeft gegarandeerd een perfect resultaat in klepelen of maaien met een hoge rijsnelheid. De compacte constructie is bereikt door het weglaten van de mechanische parallelgeleiding boven de klepelarm. De parallellogramconstructie wordt
volledig elektronisch gestuurd.

De EP joystick met 4 proportionele functies, het STABILINK systeem met snelkoppeling, de over gedimensioneerde koeler en de gepatenteerde MECA-DRIVE aandrijving van de rotor zijn standaard op de alle KUHN PRO-LONGER GII MAXIview modellen.

Eindgebruikers die de KUHN PRO-LONGER gebruiken waarderen de compleetheid van de machine, het gebruikersgemak en de duurzaamheid van de armklepelmaaier.

De belangrijkste punten

  • Verticale en horizontale bewegingen zijn door een parallellogram constructie gestuurd voor een perfecte controle op het klepelen
  • De EP enkele bedieningshandel die vier verschillende proportionele functies aanstuurt, is standaard
  • De MAXIview speciale klepelarm biedt ook maximaal zicht op de werkzaamheden door de naar voren geplaatste klepelbak, optimaal in balans en perfect zicht op de machine met minimale inspanning voor de chauffeur.

Info- packoagri.be

 

%d bloggers liken dit: