Kubota brengt nieuwe minigraver uit

De nieuwe Kubota KX037-4 is de opvolger van de KX101-3a4 en wordt rond deze tijd bij ons verkrijgbaar. Deze 3,7 ton minigraver heeft tal van vernieuwingen meegekregen waardoor zowel veiligheid, comfort en efficiëntie verbeterd zijn.

Via de grote panelen is er een gemakkelijke toegankelijkheid voor het onderhoud van de machine.

De graafmachines is uitgerust met een compacte Kubotamotor van 24 pk (17,8 kW) die voldoet aan de Stage V normen zonder gebruik van roetfilter. Standaard is er de auto-shift en auto-idle uitrusting voor extra zuinig brandstofverbruik. Zo loopt de motor met auto-idle terug naar stationair nadat de joysticks 4 seconden niet in gebruik zijn. Na opnieuw bediening wordt er terug naar werktoerental gesprongen.

Tot de standaarduitrusting behoren verschillende veiligheden zoals het Kubota anti-diefstal systeem zodat enkel kan gestart worden met geprogrammeerde sleutels en andere sleutels een alarm geven, evenals de hydraulische vergrendeling van de linker console.  Optionele uitrusting zijn de veiligheidsventielen op giek, arm en dozerblad.

Ook voor de machinist zijn er tal van verbeteringen aangebracht. Zo heeft de ruimer geworden cabine nu meer voetruimte en is de toegangsdeur 40% verbreed. De pneumatische stoel is volledig verstelbaar.
Bij het vullen van brandstof gaat er een zoemer af als de tank vol is. Bijvullen van brandstof met een jerrycan kan dan ook makkelijk zonder morsen.

Het hydraulisch systeem is uitgerust met 2 variabele pompen. Zij zorgen ervoor dat bij gelijke beweging van giek, arm, bak en swing de oliestroom naar de 4 functies verdeeld wordt.
Standaard zijn 2 extra hydraulische functies voorzien om te werken met een roterende sloop/sorteergrijper.

 

 

Tekst: Luc Vande Ginste

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: