Kobelco introduceert nieuwe generatie midi graafmachines

 Kobelco brengt met de nieuwe SK75SR-7 en SK85MSR-7 de eerste modellen van de nieuwe 7-serie uit.  Dat Kobelco eerst de midi graafmachines uitbrengt, is een weloverwogen keuze. Een voor de hand liggende reden is dat precies de vraag naar min tien ton graafmachines in Europa nog steeds blijft toenemen.   
Deze 7,5 – 8,5 ton graafmachines komen op de markt als opvolgers van de SK75SR-3 en de SK85MSR-3.

De Japanse constructeur deed er verschillende jaren over om de nieuwe machines te ontwikkelen, daarbij werd ook te rade gegaan bij Europese klanten om te kunnen inspelen op hun verwachtingen en wensen.
De nieuwe generatie graafmachines onderscheidt zich van de vorige serie door hun groter vermogen en werksnelheid. Het vertaalt zich in betere prestaties en grotere efficiëntie en productiviteit. Daarnaast plaatst Kobelco er een uiterst geavanceerde cabine op, die volgens de constructeur één van de meest gesofisticeerde in zijn klasse is.

Op de nieuwe midi graafmachines is de vertrouwde 2,2 liter Isuzu motor vervangen door de 3,3 liter Yanmar NTV98CT-motor. Het maximaal vermogen verhoogt hiermee van 57 pk (42 kW) naar 73 pk (53,7 kW). De motor voldoet tevens aan de Stage V emissienormen. De mogelijkheid om te werken in 3 werkmodi (H, S en Eco) blijft behouden. Het opvolgen van het brandstofverbruik en veranderen van werkmodus kan via de nieuwe 10-inch kleuren display.
Niet enkel de motor, maar ook het hydraulisch systeem is krachtiger geworden waardoor graafarmbewegingen 37% sneller gebeuren en de graafkracht 14% groter is.

De nieuwe verruimde cabine is uitgerust met led werklichten en achter- en zijcamera’s, dit om uitstekend rondom zicht te hebben. Standaard is de cabine uitgerust met een verwarmde luchtgeveerde Grammer stoel met meebewegende armleuning en joystick.
Verder behoudt de serie het gekende Kobelco iNDr-koelsysteem. Voor onderhoud zijn alle  onderhoudspunten aan de rechterzijde van de graafmachine samengebracht.
Op beide nieuwe modellen is de ruimte tussen de rupsen en bovenbouw 20 mm vergroot en komt nu op 96 mm. Kobelco doet dit om de kans op schade door stenen te verminderen.

De SK75SR-7 is verkrijgbaar met vaste monogiek en met offset giek. De SK85MSR-7 is met roterende monogiek alsook met 2-delige giek verkrijgbaar.

Op de komende Bauma (Munchen, 8-14 april) wordt de Kobelco SK75SR-7 één van de blikvangers op de KCME stand. 

 

Technische specificaties SK75SR-7
Operationeel gewicht 7800 – 8950 kg
Motor 3,3 liter Yanmar 4TNV98CT
Vermogen 52,7kW bij 2100 min⁻¹
Koppel 244 Nm bij 1365 min⁻¹
Hydraulische pompen 2 x 72 l/min +1 x 18 l/min
Max. swing snelheid 11,5 min⁻¹
Max. trekkracht trekbalk 7,3 kN
Volume graafbak 0,28 m³
Graafkracht bak (uitbreekkracht) 60,2 kN
Graafkracht graafarm met 2,13 m arm 35,2 kN
Breedte (met 450 mm rupsen) 2,3 m

 

Tekst : Luc Vande Ginste

 

%d bloggers liken dit: