Kobelco brengt zijn kleinste sloopmachine op de Europese markt

Na de introductie van de SK400DLC-10 en de SK550DLC-10 begin dit jaar, brengt Kobelco nu de kleinere SK350DLC-10 op de Europese markt. Deze kleinste 44-ton Kobelco sloopmachine is gebouwd naar analogie van de grotere modellen en heeft aldus dezelfde technologie. 

De nieuwe sloopmachine is uitgerust met dezelfde 7,7 liter Hino-motor als op de SK400DLC-10 maar zijn vermogen is iets lager, nl. 274 pk (201 kW). De motor maakt gebruik van de SCR-techniek om aan de Stage 4-norm te voldoen.
Het hydraulisch systeem is volledig identiek als dit op de SK400DLC-10. Het bestaat uit twee variabele pompen en een tandwielpomp met maximale debieten van 2x 294 l/min en 1x 20 l/min en voor het zwenken is er één pomp met vaste opbrengst.

Het werkbereik is niet enkel afhankelijk van de lengte van de giek, maar ook van het al of niet monteren van het tussenstuk. Het gepatenteerde NEXT-koppelingssysteem zorgt ervoor dat de sloopgiek in een 20-tal minuten wordt omgebouwd. Dankzij de unieke constructie met doordachte plaatsing van de hydraulische cilinders is de giek in transportstand slechts een tweetal meter hoog en transport op een standaard trailer is dus mogelijk.
Uitgerust met de extra lange sloopgiek is de SK350DLC-10 volgens Kobelco uiterst geschikt voor het slopen van gebouwen met verschillende verdiepingen vanaf maaiveld. De machine kan dan tot 21 m hoogte werken met  een uitrustingsstuk van 2,6 ton.
Voor het uitbreken van dikke funderingsplaten kan met de gepaste giekconfiguratie tot  6,32 m diep gewerkt worden.

Standaard is de machine uitgerust met het nieuw cabineveiligheidssysteem dat alarm heeft bij instabiliteit of bij het te dicht werken bij de cabine.
De machine heeft zowel links als rechts een zwenkbereik tot 60° en een 30° kantelbare cabine.

%d bloggers liken dit: