Hyundai viert 25 jarig bestaan in Europa

HCEE (Hyundai Construction Equipment Europe) streek 25 jaar geleden neer in Geel. Op 7 februari 1995 werden de gerenoveerde gebouwen van een voormalig metaalconstructiebedrijf gedoopt onder de naam Hyundai Heavy Industries Europe N.V. Deze naam bleef tot september 2017, toen werd gekozen voor de benaming Hyundai Construction Equipment Europe N.V. In datzelfde jaar verhuisde de site ook naar een gloednieuw bedrijfsterrein met een oppervlakte van 81.000m² in Tessenderlo. 

Advertising

Ontstaan in Korea

De geschiedenis van Hyundai begon in Korea in het jaar 1947. De heer Ju Yung Chung begon in dat jaar een klein constructiebedrijf. In 1972 richtte dat zelfde constructiebedrijf Hyundai Heavy Industries op als een scheepsbouwbedrijf. In de jaren daarop werden extra bedrijfstakken toegevoegd zoals Offshore, Marine Engine, Industrial Plant, Electro, Electric Division en Green Energy. De divisie voor bouwmachines werd in het midden van de jaren tachtig opgezet. Tegen het einde van de jaren negentig begon Hyundai ook met de ontwikkeling van vorkheftrucks. Toen de bouwmachinedivisie internationaal haar vleugels begon uit te slaan, werden op alle continenten dochterbedrijven gevestigd, ook in Europa.

1995

Naast de vestiging van HCEE in Geel trok ook de productielijn naar België in december. Na 4 jaar werd de machineproductie teruggeschroefd en werd het bedrijf omgevormd tot het Europees distrubutiecentrum in Belgiê. Tegenwoordig arriveren alle machines via rij-op-rij-afschepen en containerschepen die rechtstreeks vanuit Ulsan varen naar de opslaglocatie van 33.000 m² in de haven van Antwerpen (Verrebroek).

2017: Europese hoofdkantoor komt naar Tessenderlo

In 2017 trok HCEE naar de nieuwe faciliteit in Tessenderlo. Hierdoor kon de leveringscapaciteit van machineonderdelen verdubbeld worden. Ook op commerciële en technische trainingen werd meer ingezet. Klanten worden nu ontvangen in een showroom van 430 m².  Op 7 februari 2020 vierde HCEE haar 25-jarige bestaan in Europa.

 

 

%d bloggers liken dit: