Hyundai brengt nieuwe A-serie wielladers uit

Met de lancering van deze nieuwe A-serie brengt Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) drie modellen uit, de HL940A, HL955A en HL960A. Naast de inbouw van de nieuwe Cummins Stage V-motor werden tevens tal van verbeteringen aangebracht.

Cummins Stage V-motor

De Cummings B6.7-motor is uitgerust met een alles-in-één uitlaatnabehandelingssysteem dat bestaat uit DOC, DPF, SCR en VGT. Handmatige roetfilterregeneratie dient niet te gebeuren. Om aan de emissienormen te voldoen wordt geen gebruik gemaakt van de EGR-techniek. De motor levert een maximaal vermogen van 165 pk (123 kW) op de 13,4 ton zware HL940A tot 251 pk (188 kW) op de 19,4 ton zware HL960A.

Het menu IWM (Intelligent Work Mode) maakt drie motorstanden mogelijk: Power, Smart Power en Economy, waarmee gekozen kan worden tussen optimaal motorvermogen of een verlaagd brandstofverbruik, afhankelijk van de toepassing. Met de Power Smart-modus wordt het energieverlies verlaagd en gemiddeld 3% – 5% brandstof bespaard. Daarnaast wordt het motorvermogen geoptimaliseerd voor een hoger koppel bij een lager toerental. Dat is een andere manier om de brandstofefficiëntie te verbeteren, terwijl het motorvermogen wordt geoptimaliseerd en de reactietijd van de motor wordt verbeterd.

Voor het onderhoud zijn de onderhoudsintervallen voor motorolie en filters verlengd tot 500u. Motordiagnoses kunnen vanop afstand gebeuren dankzij Hi-Mate management systeem.

Bediening

De bestuurderscabine is voorzien van een elektrohydraulische, ergonomische joystick voor de comfortabele bediening van alle functies van de voorladerarm. Optioneel kan de wiellader worden uitgerust met een tweede geavanceerde stuurhendel waarmee de machine met een joystick kan worden bestuurd. De stoel heeft vierweg-luchtvering (op/neer en voor/achter) en de armsteun is volledig verstelbaar.

Voor meer bedieningsgemak en veiligheid is er een optioneel deuropeningssysteem met op afstand bediening verkrijgbaar. Hiermee kan de bestuurder de cabinedeur openen terwijl hij naar de machine loopt.

Betere zichtbaarheid

De A-serie wielladers zijn standaard uitgerust met een Hyundai achteruitrijcamera. Hyundai biedt als optie achteruitrijsensoren aan (zoals op auto’s), waarmee obstakels binnen 10 meter worden gedetecteerd.

Voor een verbeterde veiligheid op de werklocatie is het geavanceerde AAVM 4-camerasysteem als optie leverbaar. Het systeem waarschuwt de bestuurder als er in de omgeving personen of objecten gedetecteerd worden. Het camerasysteem bestaat uit twee systemen: AVM (Around View Monitoring), dat een 360° overzicht van de omgeving heeft en IMOD (Intelligent Moving Object Detection), dat alle bewegingen rond de machine aangeeft. Beweging wordt op de monitor getoond

door een rechthoek om het bewegende object te plaatsen of door de zijde met pijlen aan te geven waar de beweging is gedetecteerd.

Door de vorm van de motorkap aan te passen, is het directe zicht naar de achterkant van de machine bij achteruitrijden sterk verbeterd. HCE heeft de voorkant van de motorkap ingekort en de uitlaatpijp van de rechterzijde naar de middenlijn van de motorkap verplaatst.

Productiviteit

De HL955A en HL960A worden geleverd met een verhoogde achterascapaciteit voor een langere levensduur. Beide wielladers zijn verkrijgbaar met een optionele heavy-duty vooras voor afvalverwerking en speciale industriële toepassingen.

De HL940A en HL955A worden geleverd met een nieuwe parallelle Z-Bar-verbinding voor parallelle hefbeweging en verbeterde achterwaartse kantelkrachten. De wielladers zijn ook verkrijgbaar met een verlengd laadframe, een ISO-snelkoppeling en twee speciale “Toolmaster”-versies voor toepassingen in de landbouw, recycling, afvalverwerking, bosbouw of de industrie.

%d bloggers liken dit: