Hitachi presenteert nieuwe ZX85USB-6 compacte graafmachine tijdens Bauma

Hitachi stelde hun nieuwe ZX85USB-6 compacte graafmachine de eerste keer voor aan het publiek. De graafmachine heeft een operationeel gewicht van 8430 tot 9060 kilogram, afhankelijk of het een enkelvoudige of tweedelige giek is. De ZX85USB-6 is voorzien van een motor die voldoet aan Stage V. Om de uitstoot nog te verminderen is de ZX85USB-6 voorzien van een systeem voor gekoelde hercirculatie van de uitlaatgassen (EGR) om de uitstoot van de NOx te verminderen. Er is ook een uitlaatfilter geplaatst om fijnstof tegen te gaan. Het nieuwe common-railsysteem zorgt ervoor dat de motor van 41,8 kW zuiniger loopt. Er is ook een ECO-werkstand en een automatische stopfunctie voorzien om het brandstofverbruik te beperken.

De cabine en de giek zijn voorzien van nieuwe ledlampen. Optioneel is er ook een extra ledlamp achteraan verkrijgbaar. Achteraan is ook optioneel een extra contragewicht verkrijgbaar voor verhoogde  stabiliteit. De radiator aan de voorzijde is voorzien van een intern net om deze extra tegen stof te beschermen. Dat net kan worden uitgeklapt om te reinigen. De elektrische bijtankeenheid maakt het mogelijk om de graafmachine vanuit een externe tank bij te vullen.

Volgend jaar lanceert Hitachi ook een elektrische rupsgraafmachine in de klasse 8,5 ton. De ZE85 zal op volle batterijen tot vier uur kunnen draaien en zullen met een snellader in 45 minuten terug opgeladen zijn. Het is ook mogelijk om tijdens het werken, de batterijen op te laden of met een stroomkabel te werken.

In ideale omstandigheden zal de batterij 4 uur meegaan
%d bloggers liken dit: