Hitachi introduceert de ZX210X-6 met machine besturing in Europa

Ook Hitachi zet een stap naar de toekomst toe. De nieuwe Hitachi ZX210-6 ICT met machinebesturing is nu ook leverbaar in Europa. Hierdoor wil Hitachi de efficiëntie met 30 tot 50% verhogen op bouw- en civieltechnische projecten. Daarnaast zal de ZX210-6 ook de veiligheid verbeteren en zorgen voor een hoger werkcomfort.

Hogere efficiëntie

Een van de nieuwe functies op de ZX210X-6 is het behoud van de bakhoek. Door deze hoek vast te zetten, kan men met minder bewegingen een hellingafwerking uitvoeren. In de praktijk moet de bestuurder zich hierdoor alleen concentreren op de bediening van de boom en de arm.

Een andere functie die ervoor zorgt voor een hogere efficiëntie is de Overcut protection. Deze functie zorgt ervoor dat de rand van de bak bestuurd wordt door de ZX210X-6 en er dus niet teveel grond wordt weggegraven. Hierdoor wordt er niet teveel grond weggevoerd en moet er later dus ook niet terug worden bijgevuld.

Verschillende sensoren zorgen voor een betere nauwkeurigheid

Verschillende sensoren gemonteerd op body, de boom en de bak van de ZX210X-6 zorgen voor nauwkeurige metingen over de hellingsgraad van de machine en de hoek van de voorkant van de machine. Het is ook mogelijk om civieltechnische ontwerpgegevens up te loaden via het internet of een USB-stick.

10-inch touchscreen display

Het 10-inch touchscreen-display in de cabine van de ZX210X-6 is ontwikkeld in samenwerking met Trimble en wordt gemonteerd in de fabriek zelf. Op het scherm is het mogelijk om het beeld van de machine 360° te draaien. Er kan ook gekozen worden om via een gesplitst scherm twee of drie weergaven tegelijk weer te geven.

Met de introductie van de ZX210X-6 op de Europese markt staat Hitachi een stap dichter bij zijn ICT-bouwoplossingen en het toenemende belang van BIM (building information modeling) in de bouwsector.

%d bloggers liken dit: