Doosan Quarry Days

Ieder jaar organiseert Doosan in de Belice-steengroeve in de buurt van Praag, Tsjechië de Quarry Days. Tijdens dit evenement kunnen verschillende klanten, journalisten en dealers de laatste nieuwe machines van Doosan zelf testen. Tussen de ruim 30 aanwezige Doosan-machines stonden een aantal nieuwigheden gepresenteerd.

Doosan DX350LC-7 

De pers en verschillende klanten konden als eerste de nieuwe 36-tons DX350LC-7 Stage V graafmachine ontdekken. Het is het eerste Stage V-model die gebruik maakt van de D-Ecopower-technologie van Doosan. De technologie gebruikt een elektronische drukgeregelde pomp binnen een gesloten hydraulisch systeem waarmee, afhankelijk van de geselecteerde modus, de productiviteit met maximaal 26% toeneemt en het brandstofverbruik met maximaal 12% afneemt. Er is ook een closed-center hoofdregelklep die het drukverlies minimaliseert. Een totaal van negen sensoren bepaalt de vereiste hoeveelheid hydrauliekolie die nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. De elektronica wordt softwarematig aangestuurd om de voordelen van een open hydraulisch systeem te realiseren met een minimaal verlies aan energie.

De machine wordt aangedreven door een Doosan DL08-dieselmotor met een maximaal vermogen van 285 pk bij 1.800 tpm. Om aan de voorschriften van Stage V te voldoen gebruikt de motor meer lucht tijdens de verbranding. In combinatie met een hogere verbrandingstemperatuur zorgt dit voor minder roetdeeltjes bij de uitstoot. Hierdoor moet de roetfilter maar na 8.000 uren zijn onderhoud krijgen.

Standaard bieden 360° camera’s zicht op de volledige omgeving rond de kraan zelf. Deze worden weergegeven op het nieuwe 8-inch lcd touchscreen, dat 30% groter is tegenover de vorige serie. Tot de opties behoren een slim sleutelloos startsysteem, ultrasone obstakeldetectie, ledlampen, bescherming op de zijkanten en een luchtcompressor.

Door verschillende externe camera’s heeft de machinist een goed rondom zicht op zijn omgeving.

Stage V mini-graafmachines 

Twee nieuwe modellen werden op de Quarry Days aan het assortiment mini-graafmachines toegevoegd: de Stage V conforme 2,7 ton DX27z en de 3,5 ton DX35z zero tail swing modellen. Ook met het optionele contragewicht, blijft de machine een zero tail swing. De DX27z is uitgerust met een 20,6 pk sterke D1105-EF07 Stage V-motor en de DX35z is uitgerust met een sterkere 24,8 pk D1703-M-DI-EF03 Stage V-motor.

 

%d bloggers liken dit: