Demonstratie namiddag bij Van Laecke group

Van Laecke Group organiseerde op woensdag 31 oktober een demonstratie dag in Ede (NL). Geïnteresseerden konden er kennis maken met verschillende breek- en zeefmachines. De Terex Finlay I-120 was de nieuwste machine van de 4 gedemonstreerde machines. Na een eerste demoronde werden de verschillende machines toegelicht en was er een mogelijkheid om de machines een tweede keer in actie te zien.

Terex Finlay I-120 impact breker
De eerste van de vier machines die gedemonstreerd werden, was de Terex Finlay I-120 impact breker. Deze behoort tot de nieuwste generatie impactbreker met een verhoogde capaciteit. De breker, die aangedreven door een Tier 4 Scania DC9 motor die 392 pk levert, is uitgerust met een halfopen zware rotor die ervoor zorgt dat de rotor op toeren blijft tijdens het breken.  Daarnaast is het mogelijk om de breker uit te rusten met een nazeef en terugloop transportband dit als voordeel heeft dat een correct eindproduct wordt geproduceerd en dat de te grote fracties terug gebroken worden in de breker zonder gebruik te maken van een extra handeling door de wiellader.

Terex Finla883+
Het gebroken materiaal werd op de demonstratie meteen gezeefd door een Terex Finlay 883+ vlakdekzeef met een capaciteit van maximaal 600 ton per uur. Deze zeef is uitgerust met twee even grote zeefdekken van 4800 x 1500 mm en kan gebruikt worden in de primaire of secundaire zeving. De gehele zeefbox heeft een zeer hoge amplitude tot 13 mm. Optioneel kan men de zeef ook uitrusten met een triple shaft zeefbox die een amplitude heeft tot 18 mm of een Spaleck zeefbox met een amplitude tot 27 mm. De machine van 32 ton wordt aangedreven door een Caterpillar C4.4 motor met een vermogen van 110 pk.

Evoquip Colt 1000
De tweede zeef die gedemonstreerd werd is er een uit de nieuwste lijn van de Terex groep: de Evoquip Colt 1000. Deze compactere zeef heeft een capaciteit van 360 ton per uur en is uitgerust met een dubbel zeefdek van 4100 x 1220 mm. De gehele zeefmachine van 21 ton wordt aangedreven door een Tier 4 Caterpillar C3.4 motor met een vermogen van 74 pk. Dankzij haar compactheid is ze gemakkelijker te transporteren en kan ze worden ingezet op kleinere terreinen.

Allu DN 3-17 zeefbak
Ook een Allu zeefbak die wordt aangesloten op een graafmachine werd gedemonstreerd. ALLU is geschikt voor zeven on-site en het mengen van constructiematerialen. Het zorgt voor heel wat minder transportkosten en is zeer tijdbesparend aangezien het materiaal niet moet worden weggebracht. Een veelgebruikte toepassing is bij rioleringswerken om stenen uit te zeven bij het aanvullen van een pijpleiding.  De gedemonstreerde zeefbak heeft een inhoud van 1.5m³.

 

 

%d bloggers liken dit: