De eerste Fendt 943 MT Vario in België!

Zij die onze sociale media de afgelopen maanden volgden, hebben de machine al in actie kunnen zien: de eerste Fendt 943 MT Vario op de Belgische werven. Devagro Nv kocht deze trekker ter vervanging van hun vorige Fendt 900 serie. De rupstrekker wordt ingezet om kalk in te frezen.

Zoon en vader Naessens (links) overhandigen de sleutel aan Yves Degezelle, de zaakvoerder van Devagro, die wordt bijgestaan door 2 chauffeurs.

De rupstrekkers van Fendt werden halverwege 2017 voorgesteld aan pers en publiek, vanaf begin 2018 waren ze in België ook commercieel beschikbaar. Onder de motorkap zit een zeven cilinder Agco Power motor van 431 pk. De rupstrekker is voorzien van de variabele Fendt VarioDrive transmissie waardoor de werksnelheid traploos regelbaar is. De Mobile Track System (MTS) rupsen hebben een contactoppervlak van 1.612 cm², door de pendelende ophanging van de middenste rollers in het systeem behouden ze ook onder alle omstandigheden contact met de grond. Tegenover een gewone trekker geven de rupsen de Fendt 943 MT extra grip en stabiliteit tijdens het frezen. De rupsen komen ook sterk van pas in natte omstandigheden. Daarnaast zorgt het vermogen van 431 Pk voor de nodige kracht om de frees aan te drijven.

Achteraan de Fendt 943 MT Vario hangt een Wirtgen kalkfrees.
%d bloggers liken dit: