Compacte schudzeef van FleXiever maakt zijn intrede op de Nederlandse verhuurmarkt

In 2018 heeft FleXiever zijn aanbod van zeefmachines uitgebreid van 7 naar 14 modellen. Hierbij lag de focus op de mini en midi schudzeefmachines. Deze focus lag niet alleen op de mobiele schudzeefmachines maar ook op de stationaire.

Eén van deze nieuwe modellen is de FleXiever Mini Screener Trailer gemonteerd op een aanhangwagen. Geheel weegt dit nieuw model 680 kilogram en is het dus mogelijk om met de zeefmachine ongeremd rond te rijden. Om er voor te zorgen dat de aanhangwagen altijd een vrije rijweg heeft, is de schudzeefmachine gemonteerd op een draaikrans die 90° graden kan draaien ten opzichte van de aanhangwagen. Hierdoor is het mogelijk om met de machine te werken in beperkte ruimtes. De schudzeefmachine is ook voorzien van een stroomgroep, opbergruimte voor extra netten, een systeem om de hellingsgraad aan te passen en 2 rijplaten die voor de wielen geplaatst kunnen worden.

De range van zeefnetten gaat van 0,5 x 0,5mm tot 70 x 70mm en kunnen heel gemakkelijk gewisseld worden. Compost, zwarte grond, stenen, glas, plastiek, zand, houtsnippers, biomassa, insecten, steenkool, zaden … Dit zijn allemaal materialen die al met de Mini Screener zijn afgezeefd.

Dit concept werd voorgesteld op de beurs Green Expo in september en in Nederland op Recycling / Asbestos beurs te Gorinchem. De deelname aan de Nederlandse beurs zorgde voor FleXiever voor maar liefst 4 extra verhuurpartners, waarvan 3 in Nederland.

 

%d bloggers liken dit: