Caterpillar lanceert twee mobiele Next Gen graafmachines

Caterpillar lanceerde op Conexpo in Las Vegas twee nieuwe mobiele graafmachines: de M314 en de M318. Belangrijke nieuwe kenmerken aan de machines zijn het design en de Stage Vmotoren. Het bedrijfsgewicht van de M314 bedraagt 15.000 tot 18.000 kg en dat van de M318 17 500 tot 19. 950 kg. 

Advertising

Beide machines worden aangedreven door een Cat C 4.4 motor die voldoet aan de Stage V emissienormen. Die motor zorgt voor een hoger vermogen ten opzichte van hun voorgangersDe M314 levert respectievelijk een maximaal vermogen van 110 Kw (148pk) en de M318 een vermogen van 129 Kw (174 pk). Volgens Caterpillar zijn ze daarentegen 5% zuiniger dan hun voorgangers. De M314 werd uitgerust met een grotere dieseltank. Daarnaast zou het zwenkkoppel met 15% zijn toegenomen ten opzichte van de F-serie. De maximale snelheid op de weg bedraagt 34 km/u. Nieuwe filters in het hydraulieksysteem zorgen voor een betere filtratie en een 50% lager vernieuwingsinterval van 3.000 werkuren.  

Grotere cabine 

Standaard worden de nieuwe bandenkranen uitgerust met een grotere cabine die zorgt voor een betere in- en uitstap. Om het zicht te verbeteren werd de hoogte van de motorkap verlaagd en werden de cabinestijlen verkleind. Standaard is de machine uitgerust met achteruit- en zijzichtcamera’s. Optioneel is een deluxe cabine verkrijgbaar met verwarmde en verstelbare stoel en een premium cabine met verwarmde en gekoelde stoel die automatisch wordt afgesteld. Vermogensmodi kunnen ingesteld worden via de joystick configuratie door de machinist zelf. Deze instellingen worden na het stilleggen van de machine opgeslagen in de computer zodat de machinist deze na opstart terug kan gebruiken. 

%d bloggers liken dit: