Caterpillar brengt nieuwe 26 ton graafmachine uit

Caterpillar voegt de Cat326 toe aan de serie ‘Nieuwe Generatie’ graafmachines. De machine komt in vervanging van de Cat326F. Nadat eerder de modellen 320, 323, 330 en 336 in deze serie uitkwamen wordt nu deze 26 ton graafmachine eraan toegevoegd.

Zoals alle machines in deze serie is de Cat326 uitgerust met de ‘Nieuwe Generatie’ technologie.  Met de geïntegreerde Cat Connect-technologie wordt de bedrijfsefficiëntie tot 45% verhoogt ten opzichte van het F-model.
De standaard Cat Grade met 2D-systeem geeft de bestuurder aanwijzingen voor diepte, helling en horizontale afstand voor het nivelleren. Het systeem kan geüpgraded worden naar Cat Grade met geavanceerde 2D of 3D.  Standard Grade Assist automatiseert de bewegingen om op niveau te blijven bij het graven met één hendel, terwijl Bucket Assist de hoek automatisch behoudt bij hellen, nivelleren en sleuven graven. Innovative Swing Assist stopt de zwenking van de graafmachine automatisch bij vooraf gedefinieerde instelpunten voor het laden van trucks en sleuven graven. Het Payload-weegsysteem weegt onderweg en zorgt voor een optimale belading van trucks.

De Cat326 behoudt de Cat 7.1-motor, doch zijn verbruik ligt 15% lager. De drie selecteerbare vermogensmodi, een laag stationair toerental en automatische motortoerentalregeling zorgen voor meer zuinigheid. Hierbij past de Smart-mode-bediening automatisch het motortoerental en het hydraulisch vermogen aan de graafomstandigheden aan. Het zorgt voor extra brandstofbesparing zonder vermindering van productiviteit.

%d bloggers liken dit: