Bobcat verkocht meer dan 10.000 Bobcat E10 minigraafmachines in 10 jaar

Eind vorig jaar rolde in het Tsjechische Dobris de 10.000ste Bobcat E10 van de productielijn. De lancering van de Bobcat E10 was in april 2008, meer dan 10 jaar geleden. De Bobcat E10 is op die tien jaar ook veranderd van naam naar de huidige E10Z. Dit om aan te duiden dat de minigraafmachine beschikt over een nul zwenkstraal, een maximale graafdiepte van 1.82 meter en een gewicht heeft van 1066kg.

De E10 was samen met de E08 het eerste graafmachinemodel dat volledig in Europa was ontworpen en gebouwd. Daarom is de Bobcat E10 een mijlpaal in Bobcat’s geschiedenis en in de ontwikkeling van zijn assortiment compacte graafmachines. De E10 werd ontwikkeld om in het assortiment van mingraafmachines een combinatie te vinden van prestaties, stabiliteit, bestuurdersveiligheid, ergonomie en duurzaamheid. Bij de huidige E10Z  is het  zelf mogelijk om de rupsbanden in te trekken tot 710mm om door standaard deuropeningen van 80 centimeter te rijden. Hierna kan het rupsonderstel worden uitgebreid tot 1100 mm. Daarnaast beschikt de E10Z ook over een  gepatenteerd verstelbare zijconsole die plaats biedt aan hydraulische joysticks met stuurdrukregeling.
Om ook in de hoogte door moeilijke doorgangen te rijden, is de E10Z uitgerust met een geïntegreerde, inklapbare beveiligingsstructuur tegen vooroverkippen (TOPS, Tip Over Protective Structure). Daarnaast zorgt het ontwerp van de E10Z er ook voor dat de giekverstelling de voeten niet kan bereiken en wordt het comfort van de bestuurder verbeterd door een veiligheidsrolgordel.

%d bloggers liken dit: