Bobcat lanceert nieuwe Stage 5 M-serie laders

Bobcat introduceert in zijn M-serie drie nieuwe modellen schrankladers. De S450, S510 en S530 zijn de eerste in de reeks waarvan de Bobcat-motor voldoet aan de Stage 5-norm. De machines behouden hun compactheid en hun laag gewicht, wel kregen ze een nieuwe styling. Bobcat claimt betere prestaties, meer comfort en eenvoudiger onderhoud van deze machines. Zoals de andere compacte machines worden ze geproduceerd in de Bobcat-fabriek in Dobris in Tsjechië.

De nieuwe motor is een Bobcat D24 97/68 EC viercilinder motor. Die heeft een vermogen van 49 pk (36,5 kW) op de S450 en 55 pk (41 kW) op de S510 en  S530. In vergelijking met de vorige versies heeft de motor 37% meer koppel en een sneller herstel na overbelasting. Hetzelfde vermogen wordt reeds bij een lager toerental gehaald wat resulteert in minder geluid en een lager brandstofverbruik. De motor is standaard uitgerust met een dieselroetfilter (DPF).  De motoronderhoudsintervallen zijn verlengd tot 500 uur.

De nieuwe Stage 5-laders zijn nu standaard uitgerust met het voorheen optionele Deluxe bedieningspaneel, waarmee machineprestaties beter bewaakt worden.

De hydrauliek levert standaard 64 l/min. Op de S510 en S530 Stage 5-modellen is nu ook hoog debiethydrauliek verkrijgbaar, die 101 l/min levert. De modellen worden zo geschikt voor aanbouwdelen die een hoog debiet vragen zoals veegmachines, asfaltfrezen en sleuvenfrezen.

De drie schrankladermodellen zijn te verkrijgen met twee versnellingen. De maximum rijsnelheid
in lage versnelling is 11,4 km/u en 17,3 km/u in hoge.

 

Tekst: Luc Vande Ginste / Beeld: fabrikant

%d bloggers liken dit: