BIA brengt Belgische teams samen op haar historische locatie in Overijse

In 2020 zullen de medewerkers van BIA Group en BIA Overseas, momenteel gevestigd in Genval, hun collega’s van BIA Belgium vervoegen in een gerenoveerd gebouw in Overijse. Daarvoor investeerde BIA 3 miljoen euro in de historische locatie in Overijse.

In 2018 werd beslist het BIA gebouw in Overijse te renoveren. Dit gebouw, dat dateert van 1967, is de hoofdzetel van BIA Benelux. Momenteel zijn er de administratieve en commerciële activiteiten van BIA Belgium ondergebracht. Het doel van de renovatie is eenvoudig: het optimaliseren en moderniseren van de huidige ruimte en er een nog aangenamere werkomgeving van maken. Concreet zullen het vroegere atelier en de opslagruimtes alsook een gedeelte van de kantoren plaats maken voor een hypermodern kantoor. De teams van BIA Group, BIA Overseas en BIA Belgium zullen dan worden samengebracht in één gemeenschappelijk gebouw.

“We zijn erg enthousiast over dit project omdat het de mogelijkheid biedt om de verschillende divisies van de Group samen te brengen op een locatie die ons nauw aan het hart ligt en om mooie synergieën te laten ontstaan tussen de verschillende teams”, vertelt Vincent Bia, CEO van de BIA Group.

De renovatie, die reeds gestart is en tot begin 2020 zal duren, is gebaseerd op het cradle-to-cradle-principe, met als uitgangspunt: nul vervuiling, 100% hergebruik. Daarnaast zal het gebouw, dat gerenoveerd wordt door Thomas & Piron Rénovation in samenwerking met het architectenbureau Synergy International, voorzien worden van een voorgevel van kurk zodat het op een ecologische manier geïsoleerd wordt. Meer dan 80% van het gebouw zal verwarmd worden door warmtepompen en op de parking worden oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd.

%d bloggers liken dit: