Benzberg gronddumpers verkrijgbaar in België

Benzberg, Oostenrijkse fabrikant van gronddumpers, trailers, diepladers en speciale constructies, komt ook naar België. Door de laatst ingevoerde Mother Regulation van Europa, moeten ook zij voldoen aan de maximale breedte van 2,55 meter. Vroeger leverde de fabrikant enkel maar gronddumpers op een breedte van 3 meter. Hierdoor voldeed de gronddumper niet aan de maximale breedte van 2,55 meter in België. Sinds kort participeert Benzberg met Schwarzmüller wat maakt dat ook de invoerder van Schwarzmüller, C.T.T.S in Waregem, de gronddumpers zal verdelen. 

2 modellen verkrijgbaar

Standaard zullen er 2 modellen beschikbaar zijn: de 2-assige TX24 kipper en de 3-assige TX34 kipper. De TX24 is ook nog verkrijgbaar met een frontcilinder en met een hefcilinder in het midden onder de bak. De 3-assige kipper is enkel verkrijgbaar met een frontcilinder. De keuze om met een frontcilinder te werken ligt vooral bij de breedte van het chasis. Het chassis is 70 centimeter breed wat de ruimte geeft aan de stuurassen om een stuurhoek te verkrijgen van 30°. Standaard worden de gronddumpers uitgerust met 26,5 wielen, optioneel zijn 30,5 wielen verkrijgbaar. Naast de stuurhoek van 30° kan de kipper, vlak kippen op een helling van 30°. Dit komt door de invering van 55 centimeter aan beide zijden van de kipper. Standaard wordt de kipper ook geleverd met centrale smering en optioneel is een afdekzeil verkrijgbaar. Het leeggewicht bedraagt voor een 2-asser 6.920 kg en voor een 3-asser 9.890 kg.

 

Tridem verkrijgbaar met aangedreven as

Optioneel zijn extra werklampen en camera’s beschikbaar. Voor de 3-asser is optioneel ook een aangedreven as mogelijk. Hiervoor wordt de middelste as uitgerust met twee hydromotoren. Dit maakt het mogelijk om met een kleiner vermogen toch de 3-asser te trekken op moeilijkere begaanbare plaatsen.

 

 

%d bloggers liken dit: