Een niet meer gebruikte kleimijn in een ooit kaal landschap, in het hart van het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk …. is een onverwachte keuze voor de creatie van ‘s werelds grootste glazen regenwoud! Net zoals het gebruik van elektrische bouwmachines om het te behouden op zijn zachtst gezegd ongewoon lijkt.
Het Eden Project in Cornwall, Verenigd Koninkrijk, thuisbasis van prachtige overdekte biomes die de natuurlijke werelden van het Amazonegebied en de Middellandse Zee nabootsen, is een bewijs van de resultaten die kunnen worden bereikt door in harmonie met de natuur te werken. Het is dan ook de ideale plek om de kracht van elektrische bouwoplossingen te demonstreren bij het uitbannen van emissies door landschapsarchitectuur.
Een project van drie maanden met Volvo Construction Equipment (Volvo CE), waarbij de emissievrije ECR25 Electric compacte graafmachine en de L25 Electric knikwiellader werden gebruikt voor talrijke toepassingen in de beroemde biomes en de nieuwe kwekerij, bespaarde drie ton CO2 en bewees het potentieel van elektromobiliteit om de sector te transformeren.
Als het gaat om het stimuleren van maatschappelijke verandering, en in dit geval de overgang naar een wijdverspreide industriële decarbonisatie, is samenwerking essentieel. En er is geen beter platform om deze verandering in de landschapssector te versnellen en duurzame actie te laten zien dan het wereldberoemde Eden Project, dat gastheer is geweest voor Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, de G7-top en de Olympische fakkel.
Elektrisch toerisme cultiveren
Deze site is niet alleen toonaangevend op het gebied van milieubescherming, maar brengt zijn boodschap van positieve transformatie ook over aan meer dan 600.000 bezoekers per jaar, van alle leeftijden en van over de hele wereld. De organisatie betrekt iedereen – toeristen, schoolkinderen en studenten – bij dit belangrijke onderwerp en biedt ook de mogelijkheid om te studeren voor een graad in duurzame ontwikkeling en tuinbouw.
Als zodanig heeft het Eden Project sterke duurzaamheidsambities. De organisatie heeft haar koolstofuitstoot tussen 2012 en 2020 met 35% verminderd en streeft ernaar om tegen 2030 een positieve impact te hebben op het klimaat. Volvo CE heeft de ambitie om nul broeikasgassen uit te stoten tegen 2040, een decennium eerder dan andere spelers in de sector en een doelstelling die is bekrachtigd door het Science Based Targets initiatief.